Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

Urban Brenčič: Zvočna kopel

11. 04. 2024,19:00 - 20:30

Zvočna kopel bo v dvorani Stare šole Rovte. Potrebna oprema na zvočni kopeli: podloga za ležanje, odeja.

Na zvočnih meditacijah ali kopelih z nežnimi, a globoko prodornimi vibracijami topimo vse v telesu zastale melodije, ki ne zvenijo več v skladu z nami. Naše telo, misli, čustva in duhovno telo so sestavljeni iz različnih frekvenc, ki jih je dobro uglasiti, kot bi to storili z inštrumentom, da zopet zveni harmonično. Vzemi si čas zase in se okopaj v zvokih, ki te podpirajo v tvojih namerah.
Za uvod v zvočno kopel z nežnimi vajami sprostimo telo in se z dihalno tehniko povežemo z Zemljo, Nebom in svojim Centrom. Med kopeljo ležimo na tleh ali sedimo in samo poslušamo, meditiramo, opazujemo svoj dih in predvsem čutimo, kaj se dogaja. Opazujemo lahko, kako subtilna je lahko naša zaznava vibracij iz okolja in neskončnosti ter na ta način poglabljamo svoje čutenje, svojo povezavo s srcem – svojim centrom.
Po zvočni kopeli se s preprosto tehniko vrnemo nazaj in prizemljimo.

Urban se že petnajst let mojstri v delu s prvinskim zvokom, glasom, različnimi dihalnimi tehnikami in meditacijo.
Na zvočnih kopelih, dihalnih vajah in meditacijah, ki jih izvaja, uporablja različne inštrumente, ki izvirajo s celega sveta, navdih pa največkrat išče v naravi, kjer je ogromno zvokov, ki jih lahko prenese na inštrumente in glas. Glasba, ki jo igra izvira iz trenutka, ki se mu prepušča in s tem dopušča, da je tudi sam inštrument, skozi katerega igra božansko.
Nekaj glasbil, ki jih uporablja: glas, gong zemlje, gong lune, didgeridoo, kristalne in tibetanske posode, kalimba, piščal, šamanski boben, ropotulje, oceanski boben, zvončki, zvočne vilice, kitara, rav vast in še kaj se najde.

Podrobnosti

Datum:
11. 04. 2024
Ura:
19:00 - 20:30

Prizorišče

Krajevna knjižnica Rovte, dvorana Stare šole
Rovte 100
Rovte, 1373 Slovenija
+ Google Map
Telefon
01/7503 030