Bralno srečišče – bralni krožek

Domov » Dejavnosti » Za odrasle » Bralno srečišče – bralni krožek

Bralni krožek Bralno srečišče (nekdanji Žarek), ki je nastal preko pobude Beremo z Manco Košir, je namenjen vsem tistim, ki želijo deliti vtise prebrane knjige z drugimi. Skupina deluje od leta 2002. Namenjena je študentom, odraslim in ljudem v tretjem življenjskem obdobju. Skupina se dobiva enkrat mesečno (večinoma na prvi torek v mesecu), ob 19. uri v Knjižnici Logatec, od septembra do maja.

Delo poteka tako, da za mesec določimo bodisi določeno literarno delo, ki ga vsi preberemo (beremo v bralnih parih, tako da ima vsak na voljo knjigo za 14 dni) bodisi beremo na določeno temo ali žanr. Na bralnem srečanju se o prebrani knjigi ali temi poučimo – mentorica pripravi tudi izhodišča za debato oziroma razmišljanja, ter podamo svoja doživljanja ob prebranem. Vsaj enkrat letno – če razmere to dopuščajo – si ogledamo kakšno razstavo, film ali se udeležimo kakšnega literarnega dogodka.

Na naših srečanjih širimo obzorja po domači in književnostih celega sveta, stremimo tudi k žanrsko raznovrstnemu izboru, hkrati pa se učimo poslušati drug drugega in spoštovati različne poglede na svet. Naša srečanja niso le gola literarna razpravljanja, temveč topla, domača, prijateljska prepletanja radosti preživljanja prostega časa ob knjigi in s knjigo.

Mentorica bralnega krožka je bibliotekarka Urška Orešnik, sicer profesorica slovenskega jezika in književnosti ter literarna komparativistka.

Vabimo vas, da se pridružite skupini. Informacije: Urška Orešnik, urska@knjiznicalogatec.si