Dobre knjige

Domov » Bralna priporočila » Dobre knjige

Dobreknjige.si  je spletni portal s celovitimi, neodvisnimi predstavitvami kakovostne literature, namenjen vsem, ki v poplavi naslovov iščete »nekaj res dobrega zase«.

Zanesljivost, nepristranskost in ažurnost portala vzajemno zagotavljamo slovenske splošne knjižnice, v sodelovanju z našimi bralkami in bralci, uporabniki portala o dobri knjigi.

Splošne knjižnice s portalom Dobreknjige.si promoviramo branje in dobro literaturo, izpostaviti skušamo kvalitativni potencial knjižničnih zbirk, racionalizirati naše delo, prispevati k enakomernejšemu razvoju knjižnične dejavnosti, utrditi medsebojno sodelovanje in nenazadnje . pritegniti želimo tudi vas, spoštovane bralke in bralci, k sooblikovanju naše knjižne ponudbe.

Priporočila bibliotekarjev Knjižnice Logatec

 

Kako poiščemo dobro knjigo?

–         po vsebinskih kriterijih s »knjižnim termometrom«, na katerem označite, kako veselo, zabavno, prijetno, neobičajno, dolgo oz kratko itn. knjigo želite brati;

–         s hitrim iskanjem – v iskalno okence vpišite vsaj dve začetni črki iz priimka, imena, naslova, žanra ali nacionalnosti   pisatelja;

–         z iskanjem po abecedi avtorjev in naslovov;

–         po literarnih vrstah in zvrsteh;

–         iskanje po nacionalni pripadnosti avtorjev;

–         z naprednim iskanjem;

–         z iskanjem po literarnih nagradah;

–         z iskanjem po priporočilih knjižničarja.

Vsi zapisi na portalu so povezani tudi s Cobissom, tako da lahko knjigo v istem trenutku tudi rezervirate; hkrati pa so nekateri zapisi v katalogu že opremljeni s povezavo na dobreknjige.si.

 

Kako sodelovati?

Ob snovanju portala »dobreknjige.si« je bila posebna pozornost posvečena aktivnemu sodelovanju uporabnikov. Tako je mogoče oddati komentar, oceno in predlog dobrih knjig ter deliti priporočila preko družbenih omrežij (Facebook, Twitter, Google +). Priročna je tudi funkcija t. i. knjižne police z možnostjo enostavnega upravljanja zasebnih knjižnih polic prebranih in7ali želenih knjig.

S komentiranjem in/ali ocenjevanjem izbranih naslovov prispevate svoj pogled, utrjujete pluralnost in objektivnost portala.

Svoje predloge za uvrstitev dobrih knjig na portal lahko pošljete na dobreknjige.si@kp.sik.si.

Sorodne vsebine