Nov logotip Knjižnice Logatec – kaj predstavlja?

Domov » Blog » Obvestilo » Nov logotip Knjižnice Logatec – kaj predstavlja?

V Knjižnici Logatec se po novem predstavljamo z novim logotipom, ki je bil skrbno domišljen in oblikovan.

Znak knjižnice predstavlja odprto knjigo oziroma računalnik, saj oboje izraža široko znanje in dostopnost do informacij in s tem zajema bistvene vloge, ki jih knjižnica opravlja.

V znaku lahko prepoznamo veliki začetnici KL (Knjižnica Logatec) in stiliziran lipov cvet. Lipa je simbol slovenstva, njen cvet pa predstavlja plodnost in rodovitnost, sporočilnost, bistvenost, razvoj… Dve lipi, posajeni ob osamosvojitvi države, se nahajata tudi pred obstoječo zgradbo knjižnice. V grbu občine Logatec je izrisanih pet lipovih listov, Knjižnica pa se ponaša z njenim cvetom, ker želi biti posredovalka kulturne dediščine ter ustvarjalka človeških in naravnih vrednot. Cvet v znaku prehaja zgoraj izven meja knjige in znanega, saj je knjižnica prostor, ki stremi k iskanju vedno novih izzivov in storitev, ki jih njeni uporabniki potrebujejo in želijo.

Barva znaka je z zlatom pomešana zemeljsko rjava. Zlatorjavi odtenek znaka predstavlja prehod iz zemeljsko nedoločene stvarnosti v prečiščeno zlato. Knjižnica, kot prostor ohranjanja in posredovanja kulture, pooseblja prav to, preoblikovanje iz nedoločenosti v umetnost, iz nedorečenosti v ubesedenost misli in idej.

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

PODROBNOSTI

Sidebar koda

COMMENT

Post a Comments

A lectus ac pulvinar tincidunt accumsan. Ullamcorper dolor at lectus ac, sed facilisis hac. Molestie aliquam ut blandit nibh vulputate lectus in sit. Egestas in dolor dui purus tincidunt eget cras nisl est aliquam ut blandit nibh vulputate lectus ullamcorper.