Izjava za javnost

Domov » Blog » Obvestilo » Izjava za javnost

Strokovni delavci Knjižnice Logatec se odzivamo na dve izjavi, ki jih je gospod župan javno povedal na soočanju kandidatov za župana 30. 11. 2022.

Prva izjava je bila povedana v terminu 47:40 do 47:55 »Bil sem na sestanku, kjer je bil Svet zavoda (…).V takem kolektivu si noben ne želi (…).«

Zaposleni v knjižnici obžalujemo dejstvo, da se je župan Berto Menard odločil javno izraziti svoje osebno nezadovoljstvo s kolektivom knjižnice, ki program izvaja že desetletja, na podlagi triletnega direktorovanja gospoda Zupanca. S takšnimi odzivi župana se pod prejšnjimi vodstvi nismo soočali. Obžalujemo tudi dejstvo, da se je župan čutil dolžnega preveriti, kako se počuti nekdanji direktor Marko Zupanc, ni se pa čutil dolžnega preveriti, kako se počutijo zaposleni v Knjižnici Logatec, ne zdaj ne v preteklih treh letih.

Druga izjava pa je bila izrečena v terminu od 49:34 do 51:15, in sicer: »Morda niso hoteli vedeti. Vendar mi smo se z najvišjim, to se pravi z direktorjem, o tem pogovarjali. (…) Bil pa je tam res nek upor. Zakaj je prišlo do tega upora. (…).«

Ta »upor«, kot ga je označil gospod župan, so predstavniki Sveta Knjižnice obravnavali na 2. izredni seji Sveta Knjižnice Logatec 8. 12. 2021, na pobudo strokovnih delavcev Knjižnice Logatec. V razpravi so svoja mnenja predstavili strokovni delavci knjižnice, direktor Marko Zupanc in župan Berto Menard.

Na seji so bili člani sveta obveščeni, da je direktor Marko Zupanc zaposlene obvestil o tem, da bo knjižnica prodajala knjigo Litoželezna dediščina… avtorice Simone Kermavnar in zahteval, da se cenik Knjižnice Logatec primerno spremeni. S strani strokovne delavke je bil opozorjen, da se cenika ne sme spreminjati brez soglasja Sveta zavoda, kar je zapisano v 6. členu Pravilnika Knjižnice Logatec, s čimer se direktor ni strinjal.  Svet Knjižnice Logatec se je s strokovnimi delavci strinjal, da je potrebno posodobiti Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Knjižnice Logatec in dodati dejavnosti, ki jih knjižnica lahko opravlja, med drugim tudi prodajo knjig. Med razpravo je  eden od članov sveta izjavil, da so strokovni delavci z opominjanjem direktorja Marka Zupanca »branili tisto, kar je bilo zapisano (…)«.

Spremembe Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Knjižnice Logatec so bile sprejete in veljajo od 25. 10. 2022. Od takrat lahko Knjižnica Logatec zakonito prodaja knjige, tudi omenjeno.

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

PODROBNOSTI

Sidebar koda

Druge novice

COMMENT

Post a Comments

A lectus ac pulvinar tincidunt accumsan. Ullamcorper dolor at lectus ac, sed facilisis hac. Molestie aliquam ut blandit nibh vulputate lectus in sit. Egestas in dolor dui purus tincidunt eget cras nisl est aliquam ut blandit nibh vulputate lectus ullamcorper.