Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Andrej Voje: Potopljene skrivnosti – video projekcija

16. 04. 2024,19:00 - 20:30

Potopljene skrivnosti

V projekciji so predstavljene ladijske razbitine, potopljeni avioni in amforišča, ki se nahajajo na dnu Jadranskega morja; kjer je bilo pred usodno tragedijo zgolj pusto peščeno dno, so številne ribe v potopljenih razbitinah našle varna zavetišča, staro železje pa so skozi desetletja, stoletja in celo tisočletja obrasle številne spužve in drugi organizmi.

Veliko gradiva je bilo posnetega med potapljanjem skupaj s hrvaškimi podvodnimi arheologi, s katerimi sodelujem zadnja leta in sem imel izjemno in ekskluzivno priložnost sodelovati skupaj z njimi – veliko njihovih podvodnih raziskovanj sem posnel kot edini snemalec in jih danes ni več možno posneti.

Andrej Voje je  fotograf in snemalec. V zadnjih letih je intenzivno raziskoval globine Jadranskega morja. V tem obdobju se je v njegovem arhivu nabralo izjemno veliko video gradiva in predvsem osebnih doživetij. Ta čarobni podvodni svet je približal številnim televizijskim gledalcem in udeležencem projekcij. Več informacij o njegovem delu lahko najdete na spletni strani www.oceanus.si/.

Podrobnosti

Datum:
16. 04. 2024
Ura:
19:00 - 20:30

Prizorišče

Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Tržaška cesta 44
Logatec, 1370
+ Google Map