Delavnice pripovedovanja in ljudskega petja z Ljobo Jenče

Domov » Blog » Obvestilo » Delavnice pripovedovanja in ljudskega petja z Ljobo Jenče

DELAVNICA LJUDSKEGA PETJA ŠE ZNAMO PETI PO LJUDSKO?
Delavnica bo potekala v živo ob izpolnjevanju pogojev NIJZ s potrdilom PCT,
ob torkih, v Prešernovi dvorani Narodnega doma Logatec.
Termini: 12. 10., 19. 10. od 17h do 19.30 in 26. 10. od 16.30 do 19.00h.
Voditeljica: Ljoba Jenče
Izpolnjeno prijavnico pošljite do 7. oktobra oz. do zasedbe prostih mest na oi.logatec@jskd.si
Na delavnici se bomo spoznali z značilnostmi, ki ljudsko petje ločijo od zborovskega ali drugega petja, poskusili se bomo s petjem nekaterih znanih ljudskih pesmi in se naučili tudi katere od ‘logaških ali rovtarskih’, ki so se pele na našem področju.
• UVOD z zvočnimi primeri
• OGREVANJE za petje
• PETJE ljudskih pesmi
Zasnova treh delavnic predstavlja poleg uvoda tudi spoznavanje značilnosti in vsebinskih tematik posameznih pesmi, ki bi jih iz srečanja v srečanje poglabljali.
Delavnice so primerne za začetnike, kot tudi za aktivne pevce ki jih to področje zanima. Metoda dela bo na sluh, glas – glas in ne na branje notnega zapisa.

Prijavnica na sklop delavnic Še znamo peti po ljudsko?

Izjava o izpolnjevanju pogoja PCT

DELAVNICA PRIPOVEDOVANJA PRAVLJIC
Delavnica bo potekala v živo ob izpolnjevanju pogojev NIJZ s potrdilom PCT,
v soboto, 23. oktobra – cel dan, 8.30 do 18.30, v Prešernovi dvorani Narodnega doma Logatec.
Voditeljica: Ljoba Jenče
Izpolnjeno prijavnico pošljite do 15. oktobra oz. do zasedbe prostih mest na oi.logatec@jskd.si
Naše otroštvo je čas, ko potrebujemo veliko pravljic, da se napojimo čudežev sveta ob čudenju pravljicam. Je čas polnega zaupanja, ko mora dobro vedno zmagati nad zlim in je čas spoznavanja, kaj vse težkega se lahko junaku v življenju pripeti. Kako vse si lahko pomaga, da te naloge premaga in reši? Da postane pravi junak svojega življenja.
Na enodnevni delavnici bomo spoznavali značilnosti in zakonitosti čudežne pravljice, oblikovali svoj glas za pripovedovanje in se poskusili v tem lepem poklicu: pripovedovati pravljice. Bodisi smo v to poklicani kot babica ali dedek, vzgojiteljica, učiteljica, knjižničarka, očka ali mamica. Vedno beseda obogati tistega, ki posluša in tistega, ki pripoveduje.
8.30 prihod, registracija
Uvod o čudežnih pravljicah
Ogrevanje glasu
Veščine pripovedovanja
Odmor za kosilo
Pripovedovalske vaje
Zaključek s pripovedovanjem

Prijavnica na sklop delavnice Pripovedovanja pravljic

Izjava o izpolnjevanju pogoja PCT

Ljoba Jenče, svobodna umetnica, ki je v slovenskem prostoru pionirka na področju obujanja javnega pripovedovanja pravljic za odrasle. Organizirala je prvi simpozij pravljičarjev Kozjak 1994 in leta 2007 pri Mariborski knjižnici uredila priročnik in zbornik tega simpozija z naslovom: Sedi k meni, povem ti eno pravljico – 17 avtorjev in strokovnih člankov.
Leta 2013 je organizirala drugi Mednarodni simpozij pripovedovanja PARZIVAL na Ptuju z evropsko konferenco o pomenu pripovedovanja za mlade in ohranjaje evropske identitete.
Pripoveduje otrokom in odraslim. Največkrat slovenske ljudske pravljice ali zgodbe o ljudskih pesmih med svojimi koncerti. W: www.ljobajence.eu


Projekt je podprla Občina Logatec

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

PODROBNOSTI

Sidebar koda

Druge novice

COMMENT

Post a Comments

A lectus ac pulvinar tincidunt accumsan. Ullamcorper dolor at lectus ac, sed facilisis hac. Molestie aliquam ut blandit nibh vulputate lectus in sit. Egestas in dolor dui purus tincidunt eget cras nisl est aliquam ut blandit nibh vulputate lectus ullamcorper.