Podrobnosti dogodka


Tako kot je danes za izmenjavo pozdravov in sporočil priročen »digitalni svet«, je še vedno, sploh pa je bil nekoč imeniten »analogni svet« poštnih razglednic. Te so svojo zlato dobo doživele v desetletjih pred prvo svetovno vojno in potem reprizo v zadnjih desetletjih 20. stoletja. Veliko jih še hranimo za spomin, v družinskih arhivih in zbirkah, mnoge pa pozabljene po predalih in podstrešjih čakajo, da spregovorijo o svojih časih.

Izjemen poznavalec in zbiralec starih razglednic, gospod Stanislav Čičerov, nam bo s poudarkom na zbirki starih razglednic Knjižnice Logatec predstavil pestrost, vso lepoto in vsebinski pomen razglednic. Te sicer veljajo za drobno, a vendar izjemno kulturno dediščino.

Obiskovalci ste vabljeni, da prinesete s seboj tiste svoje razglednice, za katere menite, da bi bile glede na logaški poudarek predavanja tako zanimive, da se o njih posebej spregovori. Za tisto najimenitnejšo, ki jo bo nekdo od obiskovalcev prinesel in jo bo pripravljen zamenjati, bo gospod Stanislav Čičerov – ki se še vedno čuti Logatčana – v zameno ponudil svojo zložljivo, šestdelno zložljivo panoramsko razglednico iz leta 1915, posneto na Kredarici. Razglednico, ki jo bo z zamenjavo pridobil, pa bo podaril razgledniški zbirki Knjižnice Logatec, ki se mu za njegovo velikodušnost že sedaj zahvaljuje.

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)